Ισχυρός και στα οικονομικά του ο Δήμος Βριλησσίων

               Την επιβράβευση του Υπουργείου Εσωτερικών για τη χρηστή και διαφανή διαχείριση των οικονομικών του έλαβε ο Δήμος  Βριλησσίων μετά την ανακοίνωση των οικονομικών μεγεθών των ΟΤΑ από τον ίδιο τον Υπουργό Εσωτερικών, κ. Γιάννη Ραγκούσης. 

                Σύμφωνα με την επίσημη εκτίμηση της κατάστασης των οικονομικών των Δήμων όλης της χώρας από το Υπουργείο Εσωτερικών, ο Δήμος Βριλησσίων βρίσκεται στην «πράσινη» ζώνη, κάτι που σημαίνει την αναγνώριση της επίσημης Πολιτείας στο έργο που παράγει- εν μέσω μάλιστα μειωμένων πόρων και κρατικών επιχορηγήσεων- ο Δήμαρχος Κώστας Ιωαννίδης.

 

                Αξίζει να αναφερθεί οτι-όπως ανακοινώθηκε από το Υπουργείο Εσωτερικών-24 Δήμοι βρίσκονται στην κόκκινη ζώνη και 34 στην πορτοκαλί ζώνη, ενώ ο Δήμος Βριλησσίων συμπεριλαμβάνεται χαμηλά στη λίστα της πράσινης ζώνης.

                Εν ολίγοις αυτό σημαίνει οτι οι 24 και 34 Δήμοι της κόκκινης και της πορτοκαλί ζώνης θα υποχρεωθούν να μπουν σε πρόγραμμα εξυγίανσης που θα συνοδεύεται από την αυστηρή επιτήρηση ελεγκτικής επιτροπής, αποτελούμενη από έναν σύμβουλο του Ελεγκτικού Συνεδρίου, τον διευθυντή Τοπικής Αυτοδιοίκησης του Υπουργείου Εσωτερικών και έναν εκπρόσωπο της Κεντρικής Ένωσης των δήμων της Ελλάδας.

                Ο Δήμος Βριλησσίων καθώς και οι υπόλοιποι πράσινοι δήμοι της χώρας μετά την εξέλιξη αυτή, μπορούν να συνεχίσουν «ανενόχλητοι» την υλοποίηση των οικονομικών τους προγραμμάτων.

                Για μια ακόμη φορά, με την επίσημη μάλιστα «βούλα» της Πολιτείας, ο Δήμος Βριλησσίων καθίσταται υπόδειγμα όχι μόνο βιοκλιματικών εφαρμογών αλλά και οικονομικής διαχείρισης.

   

 

   

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ