Κώστας Ιωαννίδης-Δήμαρχος Βριλησσίων«Δεν θα ανεχτώ άλλη ταλαιπωρία των πολιτών, η ΔΕΗ οφείλει να αναλάβει τις ευθύνες της»

Δεν έχει τέλος η ταλαιπωρία των πολιτών με τα λάθη στους λογαριασμούς της ΔΕΗ που περιλαμβάνουν το Ειδικό Τέλος Ακινήτων(ΕΤΑ). Καθημερινά οι πολίτες σπεύδουν στα αρμόδια γραφεία των δήμων προκειμένου να διορθώσουν τα λάθη στον υπολογισμό των τετραγωνικών για τον καθορισμό του ΕΤΑ.

Ο Δήμαρχος Βριλησσίων σε αυστηρό ύφος

διεμήνυσε προς κάθε κατεύθυνση πως δεν πρόκειται πλέον να ανεχτεί για γίνονται μπαλάκι οι δημότες προκειμένου να διορθώσουν τα λάθη της ΔΕΗ στους λογαριασμούς της.

 

«Αποτελεί μέγιστη ανευθυνότητα εκ μέρους της ΔΕΗ να κάνει ανακοινώσεις και να φορτώνει τα δικά τους λάθη στους Δήμους ταλαιπωρώντας έτσι χιλιάδες πολίτες. Σε καμιά περίπτωση δεν έχουν δοθεί λάθος στοιχεία από τους Δήμους προς η ΔΕΗ αφού οι Υπηρεσίες μας δεν συμμετείχαν με κανέναν τρόπο στον υπολογισμό του ΕΤΑ. Αντίθετα η ΔΕΗ έχει κάνει λάθος υπολογισμούς σε χιλιάδες λογαριασμούς ανά την Ελλάδα βάζοντας εσφαλμένους συντελεστές ειδικού τέλους και παλαιότητας στα τετραγωνικά των ακινήτων που ήδη έχει.

Οφείλει λοιπόν η ΔΕΗ-η οποία ως γνωστόν χρεώνει υπέρογκες προμήθειες τόσο στην είσπραξη των δημοτικών τελών όσο και τώρα από το ειδικό αυτό τέλος-να επανορθώσει αμέσως αυτά τα σφάλματα.

Πάντως ο Δήμος Βριλησσίων, σε συνεργασία με τον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών παρέχει νομική βοήθεια σε όσους από τους δημότες Βριλησσίων το επιθυμούν, να προσφύγουν με ένδικα μέσα κατά του Ειδικού Τέλους Ακινήτων.

 

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ