Εγκρίθηκε ο προϋπολογισμός του Δήμου Βριλησσίων

 

Στο Δημοτικό Συμβούλιο της Παρασκευής 18 Ιανουαρίου εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία ο προϋπολογισμός του Δήμου Βριλησσίων για το 2013.

Ο προϋπολογισμός αυτός καταρτίστηκε έγκαιρα μετά από εντατική προσπάθεια όλων των Υπηρεσιών του Δήμου και μέσα στα ασφυκτικά χρονικά περιθώρια που έθετε η σχετική υπουργική απόφαση η οποία δημοσιεύτηκε σχεδόν μέσα στις γιορτές των Χριστουγέννων.

Μαζί με τον προϋπολογισμό ψηφίστηκαν το Τεχνικό Πρόγραμμα και το Ετήσιο Πρόγραμμα Δράσης του Δήμου.

Ο προϋπολογισμός του 2013 καθώς και η πορεία εκτέλεσης του προϋπολογισμού του 2012 απέδειξαν τη σταθερή πορεία των οικονομικών του Δήμου αφού το ποσοστό εκτέλεσης του προϋπολογισμού του 2012 κυμάνθηκε στο 77% , ποσοστό παρόμοιο και με τα προηγούμενα έτη και από τα υψηλότερα πανελλαδικά στο χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Σε περίοδο οικονομικής κρίσης ο προϋπολογισμός προέβλεπε κονδύλια 1.000.000 ευρώ για την εκτέλεση έργων και συντηρήσεων από ίδιους πόρους και επιπλέον διάθεση ποσού άνω του 1.000.000 ευρώ για την εκτέλεση δράσεων του Δήμου στον τομέα της κοινωνικής πολιτικής, του αθλητισμού και του πολιτισμού.

Παράλληλα ο Δήμος Βριλησσίων πραγματοποίησε επενδύσεις μέσω του ΕΣΠΑ ύψους 12.000.000 ευρώ, ενώ παραμένει μέσα στους στόχους του, για νέα έργα επίσης χρηματοδοτούμενα από το ΕΣΠΑ, όπως η επέκταση των αγωγών ομβρίων, η μελέτη για τα όμβρια άνω της οδού Ολύμπου η οποία προβλέπεται στο Τεχνικό Πρόγραμμα, η κατασκευή του νέου Παιδικού Σταθμού στην οδό Διός,

η εκτέλεση ενεργειακών βελτιώσεων των σχολικών κτηρίων μέσα από το πρόγραμμα «Εξοικονομώ», η θερμική θωράκιση των σχολικών κτηρίων μέσα από το πρόγραμμα «Πράσινες Στέγες», δράσεις μέσα από το «Πράσινο Ταμείο» ενώ προωθείται μέσω του ΟΣΚ η κατασκευή του 3ου Λυκείου.

 

Δυστυχώς για μία ακόμα φορά το σύνολο της αντιπολίτευσης με εξαίρεση ένα δημοτικό σύμβουλο, επέλεξε τον αρνητικό δρόμο της καταψήφισης του προϋπολογισμού, αγνοώντας, παρά τις προειδοποιήσεις του Δημάρχου, ότι τυχόν καταψήφιση του προϋπολογισμού θα οδηγούσε το Δήμο σε οικονομική ακινησία και εν τέλει σε αδυναμία καταβολής κι αυτών ακόμα των αποδοχών των υπαλλήλων του Δήμου. Η αντιπολίτευση προτίμησε γενικόλογες και ασαφείς τοποθετήσεις αντί για την κατάθεση εφικτών, τεκμηριωμένων και κοστολογημένων δράσεων και έργων τις οποίες η πλειοψηφία θα μπορούσε να αποδεχτεί. Το επιχείρημα τους ότι δεν είχαν αρκετό χρόνο για τη μελέτη καταρρίπτεται από τους ίδιους αφού από τουλάχιστον από το Σεπτέμβριο του 2012 το Δημοτικό Συμβούλιο έχει επανειλημμένα συζητήσει θέματα της οικονομικής κατάστασης του Δήμου, καθώς και τον απολογισμό του 2011, ο οποίος ήταν πλεονασματικός.

Απομένει λοιπόν να δούμε σε ποια κορυφαία ζητήματα του Δήμου η αντιπολίτευση θα αναλάβει τις ευθύνες της και θα στηρίξει, στις δύσκολες οικονομικές περιόδους που ζούμε, τις επιλογές της δημοτικής αρχής, όταν καταψηφίζει ακόμα και δράσεις που στηρίζουν κοινωνικά ευαίσθητες ομάδες.

 

 

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ