ΚΩΣΤΑΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

Υποψήφιος Δήμαρχος Βριλησσίων

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στα Βριλήσσια. Η οικογένειά του είναι από τις παλαιότερες των Βριλησσίων. Μετά την αποφοίτησή του από τη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές στο University College του Πανεπιστημίου του Λονδίνου από το οποίο έλαβε το τίτλο MASTER στο Δίκαιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης και στην Εγκληματολογία. Μιλάει Αγγλικά, Γερμανικά και Ιταλικά.

Είναι παντρεμένος με τη φιλόλογο Μαρία Παλάσκα και πατέρας δυο παιδιών του Γιάννη 28 ετών δικηγόρου και του Ζήση 24 ετών φυσικός απόφοιτος του Πανεπιστημίου Αθηνών. Το 1978 γίνεται ιδρυτικό μέλος του Ελληνικού Τμήματος της "Διεθνούς Αμνηστίας".

Από το 1982 δικηγορεί στην Αθήνα, το δε 1986 δημοσιεύει το βιβλίο του με τίτλο "Νομοθεσία του ελεύθερου Ανταγωνισμού"(εκδ. Α. Σάκκουλα, Αθήνα). Το 1987 αναλαμβάνει καθηγητής του Εμπορικού και του Ευρωπαϊκού Δικαίου στα ΤΕΙ Αθηνών ενώ παράλληλα διδάσκει Εγκληματολογία στις Σχολές Υπαξιωματικών και Αξιωματούχων της Ελληνικής Αστυνομίας και από το 1989 είναι επισκέπτης Καθηγητής της Εγκληματολογίας στην Ελληνική Ακαδημία της Κύπρου.

Το 1997 εντάσσεται ως Έλληνας εκπρόσωπος στο διεθνές δίκτυο Δικηγόρων INTERLEGES και το 2000 αναλαμβάνει ως Σύμβουλος της Σουηδικής Πρεσβείας στην Αθήνα, το δε 2005 ως Νομικός Σύμβουλος Οργανισμού Εμπορίου στην Αθήνα. Το 2002 με πρόταση του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών επιλέγεται από την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία ως τακτικό μέλος της Επιτροπής Εφέσεων. Από το 2004 εκπροσωπεί πολλές ποδοσφαιρικές ομάδες ενώπιον του Ανώτατου Αθλητικού Δικαστηρίου στη Λωζάννη.

Στο χώρο των Βριλησσίων και στα πλαίσια της "Φιλικής Συντροφιάς" που δημιούργησε ο π. Θεόκλητος Τσίρκας αναλαμβάνει το 1975 την έκδοση και σύνταξη του περιοδικού νεανικού προβληματισμού "Η Πορεία", του πρώτου περιοδικού στον χώρο του. Το 1978 δραστηριοποιείται στην ίδρυση του "Εκπολιτιστικού Συλλόγου Βριλησσίων" και εκλέγεται στο πρώτο Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου.

Με την τοπική Αυτοδιοίκηση ασχολείται πρώτη φορά το 1990 και εκλέγεται Δημοτικός Σύμβουλος με το συνδυασμό του Δημάρχου Νίκου Παπαδόπουλου. Το 1991 και το 1993 εκλέγεται παμψηφεί Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Βριλησσίων. Επίσης το 1993 αναλαμβάνει Πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας. Το 1994 επανεκλέγεται Δημοτικός Σύμβουλος με τον συνδυασμό του Νίκου Παπαδόπουλου και το 1995 και 1997 εκλέγεται και πάλι ως Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου.

Το 1995-1998 μετέχει ως εκπρόσωπος του Δήμου Βριλησσίων στον Διαδημοτικό σύνδεσμο για την προστασία και την Ανάπλαση της Πεντέλης και το 1997 εκλέγεται μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής του Συνδέσμου.

Το 2002 επανεκλέγεται Δημοτικός Σύμβουλος με το συνδυασμό του Αργύρη Ντινόπουλου και το 2003 και 2005 εκλέγεται πάλι ως Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου. Το 2006 εκλέγεται για πρώτη φορά Δήμαρχος Βριλησσίων με τον συνδυασμό "Νέα Πνοή για τα Βριλήσσια", ενώ το 2010 επανεκλέγεται Δήμαρχος Βριλησσίων.

 

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ